Moble Català d'artesania i talla en fusta  

Josep Bartrolí Ulldemolins. Ebenista i especialista en talla.

El moble Modernista de finals del segle XIX

Diseny i Realització de varis mobles d'estil modernista.

En aquesta pàgina explicarè la realització d'alguns mobles i complements d'estil modernista. Majoritariament son del modernisme català, pero intentarè incloure algun d'Art Noveau. Vagi per endevant que soc un entusiaste del moviment Art&Crafts anglès, no tant per l'estil de moble, sino per el moviment interior d'oficis purs que inpregnaba aquelles societats artístiques d'anglaterra e mitjans del segle XIX. Moviments com aquells son els que es troven a faltar aquí al dia d'avui.

Moble de menjador modernista

Es tracta d'un diseny i realització d'un moble raconer de 240 cm. per 240 cm. per una sala neogòtica d'una casa privada. En el diseny d'aquest moble s'ha posat com a punt principal que les formes recordin els mobles de la Barcelona de finals del segle XIX. Gaspar Homar, figura rrelevant d'aquell perïode, ens dòna les formes idòneas per a la realització d'aquest inpresionant moble.

Talla modernista

Inici de la talla d'un dels plafons superiors.


Cantonera dreta del moble modernista

Detall de la cantonera dreta.


Vista del moble modrenista

Montatge i acoplament de les cuatre parts d'aquest moble.


Cantonera esquerra del moble modernista

Detall de la cantonera esquerra.


Aquest moble ha estat realitzat integrament amb cirerer silvestre alemà.La part inferior consta de 6 portes seguint la forma de la part superior, amb les seves tallas florals coresponents. A la part superior hi trobem unes gracioses cantoneres, que donaran al moble, un especte molt elegant. Moble de luxe.


Conjunt modernista

Moble aparador raconer modernista.

Taula de menjador modernista

Diseny i realització d'una taula rodona de 120 cm. de diametre. Aquesta taula forma part del conjunt anteriorment comentat per a una sala neogòtica d'una casa particular. Seguint les mateixes talla florals que el conjunt anterior i tambè amb fusta de cirerer sivestre alemà. Cal esmentar la dificultat de la talla en el faldò corvat i la talla de roses en el centre de la copa. Tambè el diseny de les 4 potes de clara inspiració vuitcentista.


Talla del faldó modernista

Inici de la talla modernista d'una de les 6 parts del faldó.


Vista de la taula modernista

Vista de la taula modernista abans de tenyir i barniçar.


Sillons modernistas

 Diseny i realització de 4 sillons modernistes per al menjador neogòtic abans esmentat. Tambè seran de cirerer silvestre alemà amb les mateixes talla florals de tot el conjunt anterior. Aquí es tanca la realització d'un conjunt inspirat amb l'ebenista Gaspar Homar. Fusta de cirerer d'una qualitat inmillorable per a fer mobles modernistes. Gran treball d'artesania i un dels principals encàrrecs que he rebut.


Talla modernista del respatller

Talla modernista del respatller.


Conjunt de 4 sillons modernistes

Vista dels cuatre sillons modernistes abans de tenyir i barniçar.


Vista de les tallas modernistes del respatller

Vista de les tallas modernistes del respatller.


I aquí tenim els sillons acabats de barniç i tapisats.


Sillons modernistes

Vista dels sillons acabats i tapisats.


Vista parcial dels sillons modernistes

Vista dels detalls dels sillons modernistes.


 
 
Llamada
Email